Milyen szemöldöktetoválás illik hozzám?

2018.02.16

Érdekel a sminktetoválás, de félsz hogy "mű" lesz?


Nos, a jó hír az, hogy a mai világban már búcsút mondhatunk a kékes bohóc-csík szemöldöknek, számos megoldás és technika akad, amivel gyönyörű, akár természetes szemöldököt varázsoljunk arcodra.

A technikákkal gond szokott lenni, hiszen általánosan nem tisztázottak, hogy melyik micsoda, hogy néz ki, és melyiket kellene választanod.
Ez a poszt most segít egy kicsit eligazítani :)

Az, hogy számodra melyik szemöldöktetoválás fajta lenne jó, attól is függ, hogy mi a célod vele. Vannak sminkhatású, határozott típusok, illetve van olyan, ami a lehető legdiszkrétebb, szinte csak kiegészíti a meglévő szemöldököd, ha hiányos, ritka, vagy asszimetrikus.

Itt a szalonban a legegyszerűbben 6 féle alapstílus adott. Kezdjük a kép szerinti sorrendben!


➡️ MICROBLADING
Ez a természetes hatású szemöldöktetoválások aduásza. Különleges módon nem is tetoválógéppel, hanem egy sok tűt tartalmazó pengével, belekarcoljuk a szálakat a meglévők mellé. Így mindenképpen szépen ívelt, hajszálvékony szálakat kapunk. Dúsításra, kiegészítésre is tökéletes, de teljesen új formát is lehet adni a meglévő szemöldöknek. A tartóssága viszont csak 1-2 év.

➡️ OMBRE
Az ombre egy megtervezett forma szinte teljes kisatírozása egy adott színnel, a homlokközép felé enyhén halványodva a mű hatás elkerülése érdekében. Az átmenet nem gyakran gyógyul teljesen egyformára, így általában igényel még egy korrekciót. Viszont kész formájában a legtartósabb típus, akár 2-5 évig is kitart. Meglévő szemöldöktetoválás takarására, ráfedésére is tökéletes.

➡️ SOFTPOWDER
A sminkhatású szemöldöktetoválások királynője. Hasonló a satírhoz, ám a megtervezett forma nem telibe van színezve, hanem közelről megnézve apró pöttyökből áll. Ezáltal nincs éles kontúrja, nincsen olyan mély tömege. A szemöldöknek egy határozott és szimmetrikus formája van, de sokkal lágyabb, finomabb, mintha csak porral lenne kiemelve.

➡️ MICROSHADING
Tulajdonképpen egy microblading technikával elkészített szemöldök, a szemöldök csúcsa körüli terület kiemelésével finom satírral. Főleg az enyhén vagy jobban ívelő szemöldöknek ad egy extra határozottságot, finoman adagolva a természetes hatást erősítve, hiszen azon a ponton sokszor sűrűbbek a szálak.

➡️ KOMBINÁLT OMBRE
Ez a fajta is szinte azonos a sima ombre tetoválással. Azonban ritkább, vagy a tervezettnél vékonyabb vastagságú eredeti szemöldök esetén sokszor maradnak a szálak mellett üres foltok, ahol csak a tetoválás látszik, és a különbség észrevehető. Ilyenkor a meglévő szálakat továbbvisszük, kiegészítjük microblading technikával, és máris harmonikus a végeredmény

➡️ KOMBINÁLT SOFTPOWDER
Ennek a leírása, a célja és a szükségessége teljesen azonos a kombinált ombre technikával. Ugyanúgy, ha az elkészített softpowder szemöldökön belül túl látványos a különbség a szálas és a szál nélküli területeken, microblading technikával húzunk be a hiányzó részekre szálakat, egységessé téve az egészet.

Így már talán kicsit könnyebb eligazodni. Azzal tisztában van mindenki, hogy mi az amit mer. Az, hogy az elképzelés szerint melyik technikára van szükség pontosan, azt mindig megbeszéljük egy konzultáción. Érdemes képeket nézegetni az interneten, hogy minél jobban beazonosíthassuk a technikákat, és lássuk, melyik az amelyik a legjobban tetszik  :)