SZEMÖLDÖK TETOVÁLÁSOK

Soft Powder 

Más néven porhatású technika. Kontúr nélkül, satírozással készül egy halványabb, formázott háttér a szemöldök alá, ennek segítségével gyógyulás után olyan hatást kelt, mint a kiporozott szemöldök. Kissé karakteresebbé, formásabbá teszi a szemöldököt, kiemeli a formáját, de az eredeti szemöldök megmarad és ugyanakkora szerepe van, mint a jellegzetes háttérnek. 

Microblading

A kozmetikai tetoválások legújabb technológiája. Nem géppel készül, hanem egy speciális tűpengés eszközzel húzzuk be a szemöldök szálait. Mivel ezek sokkal kisebbek, mint a gépi tetovált szálak, ráadásul tökéletesen ívelt és egyenes vonalakat lehet vele húzni, annyira természetes hatású szemöldököt lehet vele elérni, hogy sok esetben nem is látszik, eredeti-e. Új, tetszőleges alakú szemöldök is készíthető vele, mert a hiányzó szálakat észrevétlenül lehet pótolni vele.

3D technika

Tulajdonképpen a satíros és a szálazásos technika kombinációja. Teljesen ritka, vagy vékony, hiányos szemöldökre is tökéletes választás. A közösen megtervezett szemöldök megkapja a porhatású hátterét, majd a meglévő szálakat kiegészítve behúzzuk a hiányzó szálakat, hogy teljessé tegyük a formát. A microbladingnél látványosabb, karakteresebb, azok részesítik előnyben, akik szeretik, ha a szemöldök öltözteti az arcot, nem csak úgy van.

Mi a menete?

A szemöldöktetoválás szinte legfontosabb eleme a tervezés. A szemöldöktetoválás mindenképpen egy konzultációval kezdődik, amikor is a tetováló segítségével eldöntitek, hogy a te jelenlegi szemöldököd állapotához és a kívánt szemöldökhöz mérten melyik a legmegfelelőbb technika, és milyen színt szeretnél elérni.

Ezután már a kezelőágyon folytatódik a folyamat, ahol a tetováló megtisztítja a felületet, elvégzi a formázási munkálatokat ha szükséges (szemöldök szedése, rövidre nyírása), elkezdi kimérni a kezdő és végpontokat, a csúcspontot, majd elkezdi rajzolni a formát a megbeszéltek alapján. 

Fontos tudni, hogy a saját szemöldököd kisebb-nagyobb mértékben, de egyáltalán nem egyforma (egyik fele lejjebb van, vagy vastagabb, vagy rövidebb...), viszont a tetovált szemöldököt nem készíthetjük csáléra, az már teljesen szimmetrikusra van szerkesztve, de ezzel vállalnod kell, hogy esetleg az egyik oldalon kevesebb szemöldökszőr marad a tetoválás felett, vagy többet kell kiszedni utána. 

A rajzolás közben folyamatosan leellenőrized te is, hogy jó irányba halad-e a tervezés, vagy további irányokat adsz a tetoválónak, hogy milyet képzeltél el. Mikor kész van a tervezés (ez fél órától kezdve másfél óra is lehet), elkezdődik a tetoválás maga. A folyamat során folyamatosan jelezheted, ha érzéstelenítőre lenne szükséged, innál egyet, stb. 

Ha véget ér a tetoválás (ez is kb. 1.5 óra), megkapod az utókezelési tanácsokat és a fontosabb instrukciókat a megóvása érdekében, és készen is vagy!