ÁRAK

A tetoválás ára

A tetoválásoknak nincsenek előre megszabott sablon árai, minden tetoválás ára attól függ, hogy mekkora méretű, mennyi munkaidőt igényel, mennyi tűre, festékre és egyéb eszközökre van szükség hozzá, valamint a bonyolultsága hozzátesz. 

Egy szürkeárnyalatos árnyékolt kép tehát ugyan ha nagy helyet foglal is, de nem sok kontúrozás kell hozzá, egyféle festéket igényel, és az árnyékoló mozdulatok gyorsan haladnak. Ellenben egy ugyanakkora felületű pl. maori minta méretében hiába egyezik meg vele, ha sok benne a vonal, az egyenes, a szimmetria, a telifekete kitöltés, akkor jóval több figyelmet, és még több időt igényel, tehát az ára sem egyezik meg a másikkal. 

Egy portré, egy hiperrealisztikus kép ugyan lehet, hogy időben sokkal hamarabb megvan, mint gondolnád, ám ott a tudást kell megfizetned, hiszen a tetováló hosszú utat tett meg a tanulás útján tehetséggel kombinálva is, és kevesen képesek bőrre vetni egy fényképet úgy, ahogyan azt látni szeretnéd. 


Általánosságban elmondhatók, hogy a kisebb tetoválások viszonylag drágábbak, mivel a méretük ellenére ugyanakkora előkészületet igényelnek, és sokszor ugyanannyi tűt is, mint egy nagyobb minta. Az átlagosnál nagyobb tetoválásoknak pedig a méretük növekedésével arányosan valamivel csökken a mérethez viszonyított áruk is.